logo

Paardenshoot wetend dat je afscheid moet gaan nemen….

Ik werd gevraagd of ik foto’s wilde nemen van Tonea. Dit was een dubbel gevoel voor mij om deze shoot te doen. Ik zal je uitleggen waarom. Dit prachtige paard zou een week later helaas worden ingeslapen. Al wat jaren heeft dit paard problemen met zijn pees. Continu naar de kliniek maar de eigenaar gaf de moed niet op en elke was er weer wat hoop. Daarbij kwam ook nog dat Tonea een ernstige ontsteking kreeg aan haar oog waardoor deze er ook nog uit moest. Jaren heeft de eigenaar er alles aan gedaan om Tonea te helpen alleen was nu het moment aan gebroken dat ze niks meer konden doen voor haar. De pees was zo ernstig beschadigd dat er geen herstel mee mogelijk was en Tonea stond op een hoge dosering pijnstilling. Ze kon niet meer naar buiten vanwege de blessure. Daarbij kwam er ook dat ze zo enorme angst heeft gekregen doordat ze nog maar 1 oog had dat het te gevaarlijk voor haar zou zijn om haar naar buiten te doen. Ze gaat dan zo enorm angstig rennen dat de kans groot was dat de pees zou afscheuren. Ik weet precies hoe het voelt om de keuze te moeten nemen. Ik heb helaas ook mijn paard in september vorig jaar moeten laten inslapen. Ik vind het goed als je op een gegeven moment zegt genoeg is genoeg dit is geen waardig leven meer voor het beestje. Ik wens de eigenaar enorm veel sterkte.

Comments are closed.